top of page
Zoeken

JE HAAR KAMMEN - DOE JE HET GOED?

HOE KAM JE JE HAAR GOED? Het belangrijkste bij het kammen is de juiste richting ! We doen het meestal verkeerd. We zouden moeten beginnen met het kammen van het haar vanaf het onderste deel, in etappes naar boven. Het is erg belangrijk om het langzaam en voorzichtig te doen, op deze manier zullen we onszelf niet blootstellen aan extra schade aan de haarschacht. Het is ook de moeite waard om afzonderlijke strengen een voor een te scheiden en alleen als je zeker weet dat er geen klitten zijn, kun je het hele haar kammen met een borstel. Het is ook de moeite waard om het haar in de laatste fase van het kammen bij de wortels vast te houden , dan strekken we de haarfollikels niet onnodig uit. Denk eraan om uw hoofd niet naar beneden te houden tijdens het kammen. BORSTEL OF KAM - WAARMEE KAM JE JE HAAR?

Waarmee we ons haar kammen heeft een enorme impact op de conditie ervan. Bij het kiezen van de juiste borstel is de dikte van de haren van groot belang . Als het haar niet genoeg flexibiliteit heeft, kan het haar tijdens het kammen scheuren, vooral de dunne en verzwakte haren. Veel specialisten bevelen de Scalpro-borstel van Mediceuticals aan, waarom? Allereerst is het voordeel dat het is gemaakt van natuurlijk haar en siliconen synthetische vezels. Deze twee types zorgen voor een perfecte ontwarring van het haar, zowel droog als nat. De natuurlijke borstelharen maken pluizig haar glad, terwijl de flexibele siliconen borstelharen de hoofdhuid masseren en de natuurlijke biofilm naar de haarschacht trekken. De speciale vorm is aangepast aan de vorm van het hoofd, waardoor het gebruik uiterst aangenaam is. Bovendien is het zo zacht dat het ook kan worden gebruikt voor het kammen van pruiken en haarverlengingssystemen. Als we eenmaal de perfecte borstel hebben gevonden, mogen we het schoonmaken niet vergeten! Zo'n borstel moet van tijd tot tijd met shampoo worden gewassen en gedesinfecteerd. Bovendien, als we keratose van de hoofdhuid of schimmelaandoeningen hebben, moeten we het elke dag doen. Het is ook de moeite waard eraan te denken dat elk lid van het huishouden een aparte borstel moet hebben.


HOE VAAK JE HAAR KAMMEN?

In het leven, zoals bij het kammen, moet je matiging hebben! Overmatig borstelen is zeker niet aan te raden omdat te vaak naar een kam of borstel grijpen ons haar kan verzwakken, en dat willen we zeker niet! Als uw haar vaak vettig is, is de frequentie van kammen erg belangrijk, omdat de verdeling van talg die tijdens deze activiteit optreedt, niet erg gunstig is. Dezelfde regel is van toepassing op eigenaars van dunne en zeer delicate lokken die mogelijk te veel worden beschadigd. Mensen met krullend haar moeten de borstel zo min mogelijk gebruiken . Het kammen van droog krullend haar kan niet alleen schade veroorzaken, maar ook kroezen. Het is het gemakkelijkst om voor hun natuurlijke charme te zorgen door ze af te drogen met een handdoek en ze voorzichtig te kammen met een kam met wijde tanden, bij voorkeur als er een conditioner op zit. De zaak ziet er heel anders uit bij mensen met steil haar, omdat we ze elke dag kammen ! Dit kun je het beste vlak voor het slapen gaan doen. Dit zal ons helpen om stof en andere onzuiverheden te verwijderen die zich gedurende de dag hebben opgehoopt.


VERANTWOORD KAMMEN - VOORDELEN

Door het haar goed te kammen kunnen we ook de doorbloeding in de hoofdhuid stimuleren, waardoor de haarzakjes gaan groeien. Het zorgt ook voor zuurstofvoorziening van de hoofdhuid . Met de juiste borstel, aangepast aan het juiste haartype, kunnen we ook het talg dat door de talgklieren wordt afgescheiden gelijkmatig over het haar verdelen. Dit kan bescherming bieden tegen externe factoren zoals wind of zon. Door goed te kammen kunt u ook overtollige onzuiverheden in het kapsel of dood haar verwijderen. Het kammen van je haar is een onlosmakelijk onderdeel van je dagelijkse verzorging, maar houd er rekening mee dat overmatig borstelen kan bijdragen aan haaruitval. Deze activiteit moet rustig en zonder haast worden uitgevoerd, dan zorgen we naast het kammen ook voor de juiste verzorging.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page