top of page
Zoeken

LOW LEVEL LASER TEGEN ALOPECIA

Laserlicht stimuleert de haargroei

Meerdere klinische en wetenschappelijke studies hebben de positieve werking van Low Level Laser Therapy aangetoond. Een golflengte van 650-680 nm blijkt zeer effectief in het stimuleren van de haargroei. Dit is rood licht. Men neemt aan dat het rode licht wordt opgenomen door de huid. Om die reden kan zeer specifiek de energiehuishouding in de haarfollikels worden gestimuleerd.


LLLT is effectief tegen haarverlies doordat het licht zorgt voor stimulatie van mitochondriën. Mitochondriën zijn de energiefabriekjes van de cellen. Laserlicht zorgt voor een toename van ATP (een belangrijke vorm van brandstof voor cellen) in de celkern op moleculaire niveau. Daarnaast zorgt het rode laserlicht voor een betere bloedcirculatie, waardoor de haarfollikels meer zuurstof en voeding krijgen en de schadelijke DHT-moleculen minder goed hechten aan de haarwortels.


Werking van laserlicht bij haargroei

Door de verbeterde doorbloeding en energiehuishouding gaan de haren gezonder, sneller en dikker groeien. Inactieve haarzakjes kunnen er weer actief van worden. Op plekken waar je weinig haargroei meer hebt, kan daardoor weer meer, langer en voller haar groeien.

Lasertherapie helpt ook een haartransplantatie succesvoller te laten zijn. De genezing verloopt beter en sneller. Daarnaast is de kwaliteit van het haar beter dan zonder een nabehandeling.



Ontstaansgeschiedenis van lasertherapie

Low Level Laser Therapy (LLLT) wordt sinds de jaren '70 toegepast in de medische wetenschap. De therapie wordt voor vele doeleinden gebruikt. Er zijn studies die aantonen dat het onder andere helpt tegen reuma, eczeem en veroudering van de huid. Daarbij zou lasertherapie het herstel van wonden en blessures versnellen. Een laserbehandeling is vooral populair vlak vóór en na een haartransplantatie. Het laserlicht zal de getransplanteerde follikels sneller herstellen.


Uiteraard is gezond haar en een gezonde hoofdhuid een belangrijke basis voor haargroei en het behalen van het beste effect. Haaruitval gaat vaak hand in hand met ontstekingen van de hoofdhuid en roos. Het aanpakken hiervan zal leiden tot een effectievere laserbehandeling. Het is daarom van belang om je haar te wassen met een verzorgende, kwalitatief hoogwaardige shampoo.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page